va de mestres

Amb un principi, sense un final

dijous, 25 d’octubre del 2012

petits detalls

La descripció

És un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges, èpoques, sentiments. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes.  Es proporcionen informació i caracteristiques idferents dels objectes.
Hi ha dues classes de descripcions:

  • Descripció objectiva: l'autor adopta una actitud imparcial davant l'objecte descrit i es limita ha descriure amb la major objectivitat i precisió possible.
  • Descripció subjectiva: l'autor reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte que descriu, sol tenir una finalitat estètica
Qui ets tu?

Aquesta és una de les activitats dinàmiques fetes a l'aula. Consisteix en descriure a un company de classe, des de un punt positiu, ja que fa poc temps que ens coneixem i no sabem tant els uns dels altres és una mica complicat. 
S'ha de fer una descripció de la persona  i exposar davant la classe una imatge que la descriu, dient tres o quatre adjectius per poder descobrir qui era la persona 
Jo he descrit a la meva companya Maria Risques Blasi.


La imatge que he escollit ha sigut tres nenes somrient per diversos motius. Els nens transmeten alegria, ganes de viure ja que no tenen cap preocupació, la Maria és una noia que sempre que la mires te una rialla d'orella a orella, transmet felicitat i confiança. 
La unió que és veu en la imatge és la mateixa que es veu en la Maria, potser cara al públic es veu una noia tímida, però no li costa obrir-se a noves amistats i un cop la coneixes descobreixes tot un món. 
L'elecció d'aquesta imatge és degut a que ella és monitora en el lleure i és una de les coses que diu que més li agrada, ja que gaudeix el temps rodejada de nens. 

Que millor que una imatge de tres noies rient, i passant-ho d'allò més bé?

Un cop acabades les exposicions , entre tots hem fet una petita reflexió final. 
L'Imma ens ha dit que feia temps que no es trobava amb una classe on tots hem sigut responsables de preparar l'aula abans de començar i tots hem portat la nostra imatge, i això és satisfactori a l'hora de treballar.
Encara que no ha portem molt de temps junts i no s'ha dit res dolent de la persona, hem sigut molt observadors ja que aquells que hem descrit ho hem fet de manera correcte, i la descripció ha sigut perfecte.

Allò que he pogut extreure d'aquesta classe per mi, és que no fa falta mantenir una conversa de dos hores ni portar tres anys juntes per conèixer algú sinó que només observant pots descobrir com és aquella persona.

Què transmeten?

A la classe de COED mentre treballàvem la descripció hem escoltat una sèrie de cançons, el Gripau blau, el Lila, el Gato Pérez, Com un puny, Nit de Sant  Joan a través de les lletres, descrivien alguna cosa, i ho transmetien els altres. També hem llegit poesia, un conte, un vídeo..

,
El gripau blau, Ara va de bo.

Va dedicada els nens petits, ja que es creuen tot allò que canten, transmeten alegria i felicitat.
És una cançó tradicional amb una lliçó moral.

Transmet felicitat degut a les vacances, ja que et sen:ts lliure, l'estiu, l'amistat, la joventut...

Com ampliació sobre la descripció he trobat aquesta adreça, que us pot servir d'ajuda per conèixer més sobre aquest tema : http://www.genmagic.net/repositorio/albums/userpics/retrat.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada